Foredrag med DNA-jægeren Eske Willerslev på Stenaldercenter Ertebølle

  retur
Det er ikke helt tilfældigt, at det netop er Ertebølle, den internationalt anerkendte professor i evolutionsbiologi, Eske Willerslev, lægger vejen forbi. I mere end 6000 år har en familiehemmelighed nemlig ligget begravet i den verdensberømte køkkenmødding i Ertebølle. To skeletter, en mand og en ca. 2-årig dreng, har nemlig vist sig at være far og søn. Faren, kendt som Ertebøllemanden, blev sammen med sønnens knogler udgravet af Nationalmuseets arkæologer i 1890'erne. Opdagelsen af familieforbindelsen er blot ét af resultaterne af et omfattende forskningsprojekt ledet af DNA-forsker Eske Willerslev. Det samme projekt har også fastslået, at nutidens etniske danskere ikke stammer fra stenalderens danskere, men fra mennesker, der indvandrede for omkring 5.000 år siden.
 
Eske Willerslev er verdensberømt for sin forskning inden for genetik og evolution. Han har udført banebrydende arbejde med DNA-analyser fra fortidens organismer og kastet nyt lys over menneskets tidligste historie. Hans forskning har haft stor betydning for vores forståelse af menneskets oprindelse, migration og de genetiske spor, vi bærer med os i dag.
Under foredraget den 26. september vil Eske Willerslev dykke ned i sin forskning og dele sine indsigter i, hvordan moderne teknologi kan afsløre fortidens hemmeligheder. Publikum kan se frem til en spændende rejse gennem tid og rum, hvor Willerslev vil forklare, hvordan DNA fra fortiden kan kaste lys over fortidens økosystemer, klimaer og menneskelige populationer.
 
"Vi er utroligt stolte over at kunne præsentere en kæmpe kapacitet som Eske Willerslev her på Stenaldercenter Ertebølle," siger centrets leder, Louise Villadsen. "Hans forskning har revolutioneret vores forståelse af fortiden, og vi ser frem til at høre hans spændende fortællinger og opdagelser."
Foredraget den 26. september er åbent for alle interesserede, og billetter kan købes via centrets hjemmeside www.stenaldercenter.dk. Da det er et særarrangement, med plads til 70 personer, anbefales det at være hurtig ved tasterne.

For nærmere information om arrangementet kontakt venligst publikums- og formidlingschef Louise Villadsen på telefon 61 42 50 80.